Caracteristicile afirmatiilor pozitive

Caracteristicile afirmatiilor pozitive - continuare

Cheia Succesului - Caracteristicile afirmatiilor pozitive

Vom continua astazi discutia despre caracteristicile afirmatiilor poztive, pe care am inceput-o in articolul precedent. Pana acum am discutat despre 3 principii de baza pe care trebuie sa le respectati atunci cand va stabiliti afirmatiile pozitive, si anume: trebuie sa va stabiliti exact ce va doriti iar afirmatiile trebuie sa fie personale si pozitive.

Vom continua cu o alta caracteristica de baza si anume, afirmatiile trebuie sa fie la timpul prezent. Incercati sa evitati constructiile de genul "as putea...", "voi...", "ar trebui sa...". De exemplu, nu spuneti "voi avea un venit lunar de ... lei", ci spuneti "am un venit lunar de ... lei", sau in loc de "ar trebui sa imi folosesc timpul mai eficient", spuneti "imi folosesc timpul eficient". Este foarte important sa evitati sa folositi afirmatiile la timpul viitor, deoarece subconstientul dumneavoastra va percepe aceste afirmatii ca pe niste lucruri care se vor intampla... candva, intr-o zi... Si tot timpul vor ramane in viitor si sansele dumneavoastra de a va indeplini obiectivele stabilite vor scadea considerabil.

De asemenea, afirmatiile trebuie sa fie scurte si concise. Folositi propozitii scurte, care sunt mult mai eficiente, pentru a va programa un nou comportament in mintea subconstienta. Nu folositi paragrafe sau fraze foarte lungi. Pastrati totul cat mai simplu.

Afirmatiile trebuie sa fie credibile

Un alt lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont este faptul ca afirmatiile pe care le repetati trebuie sa fie credibile. Nu faceti greseala de a va construi afirmatii in care va stabiliti obiective care sunt foarte greu de indeplinit. De exemplu, nu va puteti spune "saptamana viitoare voi castiga 10.000 euro", daca pana acum ati castigat intr-o luna 1000 euro. Sunt foarte mici sansele sa realizati cei 10.000 de euro intr-o saptamana si dumneavoastra sunteti constienti de asta si astfel nu veti crede cu adevarat, iar daca nu credeti, nu veti reusi. In schimb, propuneti-va obiective pe care sunteti convinsi ca le veti realiza, si cu siguranta le veti obtine.

O alta tehnica foarte utila consta in folosirea cuvintelor care trezesc diferite emotii atunci cand repetati afirmatiile cu voce tare. De exemplu, daca spuneti "am un corp sanatos, care debordeaza de vitalitate si energie", cu siguranta veti simti o energie pozitiva inauntrul dumneavoastra care va va indemna sa faceti ceva pentru a obtine (sau pentru a va mentine) acel corp sanatos pe care vi-l doriti. Veti simti un impuls sa iesiti sa faceti 30 de min de alegare usoara, sau veti manca mai putin la urmatoarea masa, sau veti elimina din meniul dumneavoastra zilnic alimentele nesanatoase.

Repetati cat mai des afirmatiile pozitive

Si nu in ultimul rand, probabil cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa repetati cat mai des afirmatiile pe care le-ati ales. Cele mai bune momente ale zilei in care puteti face asta sunt dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit si seara, exact inainte de culcare, pentru ca acestea sunt perioadele in care creierul dumneavoastra este cel mai receptiv. Se spune ca informatiile pe care le asimilati in ultimele 45 de minute seara, inainte sa dormiti, sunt procesate de mintea subconstienta pe totata durata somnului. De aceea este foarte important ca in aceste 45 de minute sa evitati stirile si informatiile negative.

In speranta ca v-ati convins de importanta repetarii afirmatiilor pozitive, va invit sa va notati chiar acum cel putin 3 afirmatii pozitive, si sa va propuneti sa le repetati timp de cel putin 2-3 minute dimineata, dupa ce va treziti si 2-3 minute seara, inainte sa adormiti.



Daca v-a placut acest articol si doriti sa primiti in fiecare saptamana pe mail ultimele articole publicate, va puteti abona folosind formularul din partea dreapta-sus a paginii si nu in ultimul rand astept cu mare interes parerile dumneavoastra in legatura cu cele discutate in acest articol, parerei pe care le puteti impartasi cu ceilalti cititori, folosind formularul de mai jos.

0 comments